22/01/2025

Michelinervaring in restaurant en bar topverdiepingen Zalmhaven

Ambitieus keukenteam Celest gaat met lokale producten topgerechten maken

Celest, het nieuwe concept op de 57e en 58e verdieping van De Zalmhaven in Rotterdam, krijgt steeds meer vorm. In de afgelopen maanden is een keukenteam samengesteld, dat Michelin-ervaring, passie en ambitie combineert. Het team gaat verfijnde gerechten serveren, waarbij de nadruk ligt op het gebruik van voornamelijk lokaal geproduceerde ingrediënten.

Michelenervaring

Aan het hoofd van het nieuwe team staat chef kok Lars Drost. Hij werkte onder meer als souschef voor het Amsterdamse restaurant Ciel Bleu van Hotel Okura (twee Michelinsterren) en vertegenwoordigde Nederland op de Bocuse d’Or, ook wel bekend als de Olympische Spelen van de culinaire wereld. Celest krijgt verder twee ervaren souschefs, Frank van Rijsbergen en Leonardo Sussi, die eveneens bij goede restaurants werkten. De drie leidinggevenden benaderden de beste en meest gemotiveerde mensen uit hun netwerk, vertelt Drost. “Dat is het voordeel als je met twee goede souschefs mag werken. Als iedereen een paar mensen meeneemt, krijg je vanzelf een sterk team dat de ambitie heeft om fantastische producten te serveren. Het concept, de locatie en onze manier van werken moeten echt wat met je doen. Je bent ambassadeur van Celest.”

Internationaal koken met lokale ingrediënten

De 32-jarige chefkok vertelt met trots over de filosofie achter Celest. Het keukenteam gaat werken met een à la carte en Celest Seasonal Menu voor het restaurant op de 58e verdieping, waar heerlijk eten en uitstekende wijnen worden geserveerd. Op de 57e verdieping bevindt zich de bar met het mooiste uitzicht over Rotterdam, waar gasten vanaf 10:00 uur kunnen genieten van een kaart die voor elk moment van de dag iets biedt. Hierop staan ook heerlijke cocktails en drankjes.

Het team serveert internationale gerechten, die voor een groot deel gemaakt zijn van lokale ingrediënten. “Bij een grote horecaleverancier koop je in wat al geoogst is. Wij draaien het om: we gaan van tevoren langs bij door ons geselecteerde leveranciers”, zo duidt Drost de werkwijze. Het menu wijzigt hierdoor constant. “We willen onze terugkomende gasten steeds verrassen. Ze proeven bij Celest alle seizoenen door onze werkwijze.”

Rotterdams concept

De lokale ambitie past helemaal bij het beleid van Magnicity, het moederbedrijf van Celest. Bij alle projecten maakt de wereldmarktleider van stedelijk toerisme op grote hoogte maximaal gebruik van lokale arbeidskrachten en ondernemers. Zelfs Celest is Rotterdams: het concept is gebaseerd op het verhaal van de wereldberoemde schrijver Edgar Ellen Poe over de Rotterdammer Hans Pfaall, die in een zelfgemaakte luchtballon van Rotterdam naar de maan reist. Hij ziet de aarde, oceanen, maan, sterren en planeten; elementen die terugkomen in Celest. “Ook de gerechten zie ik als onderdeel van het concept”, duidt Drost. “Het verhaal van Hans Pfaall komt dus subtiel terug in wat wij serveren. Hoe? Dat moeten onze bezoekers zelf ervaren als wij vanaf het einde van dit jaar opengaan.”

De definitieve openingsdatum van Celest staat nog niet vast, omdat dit afhangt af van de verbouwing. Het is wél zeker dat dit voor de feestdagen zal zijn.

Over Magnicity

Magnicity is marktleider in stedelijk toerisme op grote hoogte en als één van de weinige bedrijven ter wereld gespecialiseerd in het beheer van panoramische uitkijktorens. Het exploiteert het Paris Montparnasse Observatory (Montparnasse Toren) in Parijs, Frankrijk, de Berliner Fernsehturm (TV Toren) in Berlijn, Duitsland, het 360 Chicago Observation Deck in het voormalige John Hancock Center in Chicago, Illinois, de Varso Tower in Warschau, Polen, de topverdiepingen in De Zalmhaven in Rotterdam en is eigenaar van de Euromast in Rotterdam. Het Spiral Tower-project maakt deel uit van Magnicity’s CSR-strategie voor verantwoord stedelijk toerisme, met respect voor het milieu en lokale gemeenschappen.

Magnicity biedt meer dan een spectaculair uitzicht op de stad; het biedt meeslepende ervaringen waar lokale en internationale bezoekers een stad in alle dimensies ontdekken (op het gebied van geschiedenis, cultuur en levenskunst). Magnicity-locaties combineren educatieve activiteiten, nieuwe technologieën, tentoonstellingen en eenmalige evenementen om onvergetelijke ervaringen te creëren.

In 2023 verwelkomde Magnicity, met 300 werknemers, meer dan 3 miljoen bezoekers

Over Celest

Celest opent de deuren eind 2024. De kroonjuwelen van het concept zijn de hoogste bar en het hoogste restaurant van de Benelux, respectievelijk gevestigd op de 57e en 58e verdieping van De Zalmhaven in Rotterdam. Het biedt niet alleen een prachtig uitzicht over de stad, maar neemt bezoekers ook mee op een reis naar de maan, omdat het concept geïnspireerd is op het verhaal “The Unparalleled Adventure of One Hans Pfaall” (1835).  Dat gaat over de Rotterdammer Hans Pfaall, die met een zelfgemaakte luchtballon langs de aarde, oceanen, maan, sterren en planeten reist; elementen die terugkomen in Celest.

Bij Celest genieten gasten van een onvergetelijke ervaring tijdens een lunch of diner in het restaurant. In de bar doen zij zich tegoed aan heerlijke drankjes, cocktails en food. De ervaring gaat verder dan alleen eten en drinken; het is een reis naar ongekende hoogtes. Een bezoek aan Celest is een zinnenprikkelend avontuur dat gasten altijd bij blijft.

Meer artikelen

Magnicity onthult CELEST op de top van de Zalmhaven

News
11.11.24
Het nieuwe premium restaurant en cocktailbar van Magnicity gaan een unieke ervaring bieden in Rotterdam. Celest, geïnspireerd op het verhaal The Unparalleled Adventure of One Hans Pfaall (1835) van de wereldberoemde Amerikaanse schrijver Edgar Allan Poe, wordt veel meer dan een culinaire ervaring of genieten van een adembenemend uitzicht over Rotterdam. Celest neemt bezoekers via storytelling en een spectaculair design mee van Rotterdam naar de maan.

Magische droneshow boven Rotterdam​

Blog
13.01.25
Momenteel zitten we in een spannende fase vol ontwerpen en opbouwen. Onze verbouwing is nog in volle gang, maar we zien onze plannen steeds meer werkelijkheid worden.

Tijden en locatie

Kijk hier voor aangepaste openingstijden ivm. soft opening.

Gedempte Zalmhaven 20
3016 DT, Rotterdam